Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Izomnövelés és állóképesség-fokozás táplálékokkal
  2024-02-04 18:45:42, vasárnap
 
  A megfelelő táplálékok segíthetnek javítani az edzésteljesítményt, illetve felgyorsítani a test regenerálódását. Ezek a táplálékok felgyorsíthatják a gyógyulási folyamatot és az izomtömeget is növelhetik. Mutatjuk is, melyek ezek.

A cékla nagyon hatékony lehet az energia növelésében és javítani tudja a sportolók szív- és érrendszeri, illetve légzőszervi egészségét.

A fekete áfonya egy nagyszerű táplálék, hiszen segíti a gyógyulási folyamatot, gazdag vitaminokban, élelmi rostokban és gyulladáscsökkentő antioxidánsokban. A kutatók úgy vélik, hogy az áfonya segít megnövelni a sportolók edzési idejét, illetve csökkenti a sportolóknál a gyulladásos markereket.

A cseresznye javítja az izomműködést és csökkenti az izomkárosodást, a gyulladást, a stresszt és az izomfájdalmat sportolóknál. Ezen kívül az állóképességet is fokozza.

A méz egy természetes édesítőszer, amely befolyásolja a testmozgás teljesítményét. Nagyon jó szénhidrátforrás is, amely természetes energiafokozóként segít megelőzni a sportolók fáradtságát.

A borsófehérje elágazó láncú aminosavakat tartalmaz, azaz olyan vegyületeket, amelyek késleltetik a fáradtságot edzés közben. A borsófehérje mind a kilenc esszenciális aminosavat tartalmazza. A benne található arginin segít az immunrendszer támogatásában. Lizint is tartalmaz, amely javítja a kalcium felszívódását és csökkenti a kalciumveszteséget, így segít fenntartani a csontok egészségét.

A gránátalma antioxidánsai közreműködnek a memória és az agyi aktivitás fokozásában. Tanulmányok arról számoltak be, hogy a gránátalma leve segíti az izmok helyreállítását is.

A halak - például a lazac - omega-3 zsírsavakban bővelkednek. Számos előnnyel bírnak az egészségre nézve, például segítenek a szív- és érrendszeri betegségek és a cukorbetegség megelőzésében. Mindemellett javítják az izomtömeg növekedését és az izmok működését. A halak kiváló fehérjeforrásnak is számítanak, ami segít az izmok építésében és javításában is.

A görögdinnye és a leve enyhítheti az izomfájdalmat, amennyiben egy órával az edzés előtt fogyasztják. Ez a hatás minden bizonnyal a gyümölcsben található citrullinnak köszönhető. A citrullin csökkenti a tejsav felhalmozódását, ami az izomfáradtság egyik fő oka. A citrullin az artériák működését is javítja, és csökkenti a vérnyomást.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a testmozgás nélküli élet nagyon is csökkenti az energiaszintet. Egy kutatásba olyan embereket vontak be, akik egyáltalán nem mozogtak, majd 6 héten keresztül intenzív és rendszeres testmozgásra fogták őket. Ezeknek a vizsgálati alanyoknak jelentősen javult az energiaszintjük és az állóképességük, sőt a termelékenységük, az alvásminőségük és a kognitív működésük is.

A jóga egy ősrégi megoldás az élet legtöbb problémájára: a meditációval karöltve növelni tudja az állóképességet és segít kezelni a stresszt is. Egyes tanulmányok szerint a zene javítja a szív hatékonyságát. Néhány ember csökkent pulzusszámot tapasztalt zenehallgatást követően, illetve még akkor is, ha a zenehallgatás edzés közben történt.

A koffein segít növelni az energiát. Edzés előtt egy órával kell elfogyasztani cukor és mindenféle édesítőszer nélkül ahhoz, hogy fokozódjon az állóképességünk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: szénhidrátforrás, antioxidánsokban, termelékenységük, fehérjeforrásnak, felgyorsíthatják, felhalmozódását, regenerálódását, állóképességünk, energiaszintjük, helyreállítását, zenehallgatást, állóképességet, alvásminőségük, energiaszintet, teljesítményét, izomkárosodást, állóképességük, felszívódását, izomfájdalmat, támogatásában, zenehallgatás, izomfáradtság, hatékonyságát, immunrendszer, cukorbetegség, megelőzésében, közreműködnek, elfogyasztani, felgyorsítani, antioxidánsai, problémájára, mindemellett, meditációval, vitaminokban, citrullinnak, borsófehérje, megfelelő táplálékok, test regenerálódását, táplálékok felgyorsíthatják, gyógyulási folyamatot, cékla nagyon, energia növelésében, sportolók szív-, fekete áfonya, nagyszerű táplálék, áfonya segít, sportolók edzési, gyulladásos markereket, cseresznye javítja, izomfájdalmat sportolóknál, természetes édesítőszer, testmozgás teljesítményét,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Segítsük barátainkat, hogy meg...  Hazára minden embernek szükség...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Lóhere  Akarat  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Krisztinától  Alázat  Png cica  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Png lepke  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyon különös  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Éretlen vers  Png nő  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Hiányzik  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Reggel van  Éretlen vers  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat  Őrizkednünk kell...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Erdőn  Nagyi telefonál  Neked tudnod kell  Soha ne kedvezz...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Akarat  Soha ne kedvezz...  Adakozás  Png csokor  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Akarat  Az engedelmesség miért nem vál...  Szívem tiéd  Nem számIt  Régi emberek, akikre máig büsz...  Alázat  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Régi emberek, akikre máig büsz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Png cica  Szép álmokat!  Png nő  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Szép estét  Png virág  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Nevem  Alvó cicák  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
megfelelő táplálékok, test regenerálódását, táplálékok felgyorsíthatják, gyógyulási folyamatot, cékla nagyon, energia növelésében, sportolók szív-, fekete áfonya, nagyszerű táplálék, áfonya segít, sportolók edzési, gyulladásos markereket, cseresznye javítja, izomfájdalmat sportolóknál, természetes édesítőszer, testmozgás teljesítményét, sportolók fáradtságát, borsófehérje elágazó, fáradtságot edzés, borsófehérje mind, kilenc esszenciális, benne található, immunrendszer támogatásában, kalcium felszívódását, csontok egészségét, gránátalma antioxidánsai, agyi aktivitás, gránátalma leve, izmok helyreállítását, halak &#8211, lazac &#8211, egészségre nézve, cukorbetegség megelőzésében, izomtömeg növekedését, izmok működését, halak kiváló, izmok építésében, leve enyhítheti, edzés előtt, hatás minden, gyümölcsben található, citrullin csökkenti, tejsav felhalmozódását, izomfáradtság egyik, artériák működését, testmozgás nélküli, kutatásba olyan, vizsgálati alanyoknak, kognitív működésük, ősrégi megoldás, élet legtöbb, meditációval karöltve, zene javítja, szív hatékonyságát, zenehallgatás edzés, koffein segít, órával kell, szénhidrátforrás, antioxidánsokban, termelékenységük, fehérjeforrásnak, felgyorsíthatják, felhalmozódását, regenerálódását, állóképességünk, energiaszintjük, helyreállítását, zenehallgatást, állóképességet, alvásminőségük, energiaszintet, teljesítményét, izomkárosodást, állóképességük, felszívódását, izomfájdalmat, támogatásában, zenehallgatás, izomfáradtság, hatékonyságát, immunrendszer, cukorbetegség, megelőzésében, közreműködnek, elfogyasztani, felgyorsítani, antioxidánsai, problémájára, mindemellett, meditációval, vitaminokban, citrullinnak, borsófehérje, zsírsavakban, aminosavakat, izomműködést, befolyásolja, sportolóknál, esszenciális, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4013
  • e Hét: 28904
  • e Hónap: 60390
  • e Év: 265091
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.